TURA MODERNIM KLISEROM: Kotor-Plava Spilja-Mamula-Baza za podmornice-Gospa od Skrpjela-Kotor-3sata

TRAJANJE: 3 sata

CIJENA: 35 eura po osobi


INFORMACIJE O TURI:

  • 2 sata panoramskog razgledanja zaliva gliserom
  • 30 minuta posjete Plavoj Spilji ( kupanje i ronjenje )
  • 10 minuta posjete baze za podmornice
  • 20 minuta posjete Gospi od Skrpjela

Naša najpopularnija tura od 3 sata Vam pruza mogucnost da otkrijete sve cari bokokotorskog zaliva! Plava Spilja je prirodna pecina nastala u podnozju litice pod uticajem dugogodisnjih udara talasa. Sunceva svjetlost koja ulazi u pecinu se prelama na povrsini vode i stvara neopisive nijanse plave boje koju cete vidjeti na svome tijelu ukoliko odlucite da zaplivate u njoj. Na povratku stajemo pored ostrva Mamula na kojem je izgradjen zatvor 1853. godine i koje je tokom oba svjetska rada sluzilo kao zatvor poznat pod imenom “Kampo Mamula”. Prolazeci pored nekadasnje Jugoslovenske vojne baze Pristan posjeticemo jednu od tri baze za podmornice koje su se koristile tokom drugog svijetskog rata za sakrivanje i remotovanje podmorica. Mjesto koje ce Vas takoodje ocarati izgledom i istorijom je Gospa od Škrpjela. Gospa od Škrpjela je vještačko ostrvo koje je napravljeno u 15-om vijeku kao spomenik pomorcima iz Perasta. Ispod Gospe od Škrpjela se nalazi 196 olupina brodova koje su pomorci iz Perasta potopili dok su branili Kotor od Otomanskog i Venecijanskog carstva. U toku voznje u trajanju ove ture sa mora cete vidjeti brojne znamenitosti poput Crkve Svetog Matije, Bogorodicin hram, napusteno naselje Gornji Stoliv, najuzi dio zaliva Verige sirine 300 metara, Tivatski i Hercegnovski zaliv kao i novu marinu za jahte Porto Novi.


VRIJEME POLASKA:

09:00 – JUTARNJA TURA

13:00 – POPODNEVNA TURA

16:00 - VECERNJA TURA

Ukljuceno u cijenu: Pojasevi za spasavanje za odrasle i djecu,

Gliseri su opremljeni muzikom, tusem i bimini tendom.


* Kotor Boat Tours zadrzava pravo da otkaze turu u slucaju loseg vremena.

** Kotor Boat Tours zadrzava pravo da otkaze turu ukoliko je broj putnika manji od potrebnog minimuma

Minimalan broj putnika: 6

Dodatne informacije

  • Cijena goriva je ukljucena u cijenu! Gorivo ukljuceno u cijenu nas cini jednim od vodecih agencija u gradu!
  • Ukoliko vremenski uslovi nisu dobri za plovidbu (npr, jaka kisa, grmljavina, itd.), dogovoricemo se sa Vama da pomijerimo za drugi dan ili da ga otkazemo.
  • Kapetan ce se pobrinuti da uzivate u voznji tako da je Vas jedini posao da se opustite i uzivate u danu provedenom na moru!

Kontakt info

Kotor boat tours doo

Kotor City park

+382 69 859 311

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.